Balatonboglár

Platán Strand és Buborék Élményfürdő: A balatonboglári Platán strand a Balaton egyik legnagyobb és legjobban felszerelt szabadstrandja, amely évről évre a „Kék Zászló” minősítést is megkapja. A mintegy 600 méter hosszú partszakaszon és a hozzá kapcsolódó területen több játszótér, sportpályák, sétányok, árnyékot adó fák és tiszta mosdók várják a nyaralóvendégeket. A Platán strand területén kapott helyett a „Balaton” játszótér, ami a 2-10 éves korosztály egyik legkedveltebb, különösen érdekes találkozóhelye. A homokozó a tavat formázza, melynek szélén a kis székek a környező települések nevét viselik. A létesítmény ingyenesen használható.

Itt található a Buborék Élményfürdő is, ami óriási csúszdájával, élménymedencéjével, és vizes játékaival minden korosztálynak izgalmas kikapcsolódást nyújthat.

Kodály strand: ahol még átélhető a 60-as, 70-es évek hangulata.

 

Jankovich strand: A Krúdy köztől a Jamai patakig tart a Balaton déli oldalának egyik legszebb sétánya a 700 méter hosszú Vejtey sétány. Ez a terület Jankovich telep parti része, ahol a dupla platánsor árnyékában strandolhat, pihenhet az ide látogató, élvezve a természet közelségét és a túlparti hegyek csodálatos panorámáját. A üdülőtelepen még állnak azok az 1920-as, -30-as években emelt régi villák, amiket budapesti köztisztviselők építettek a névadó Jankovich gróftól vásárolt telkeken. A strandon öltözők, mosdó, „okospad” is rendelkezésre áll.

Bólya közi strand: A Vejtey sétányról (a Jankovich telepi strandról) a Jamai patak kis fa hídján átkelve megérkezünk a Bója-közi strandra. A gyönyörű ősfákkal árnyalt sétányon padok, gyep és strandbejárók várják a fürdőzni vágyókat. A gyereknek homokozó, szabadtéri játékok, kisebb mászóvár szolgálhat élményekkel. Családi öltöző, mosdó, „okospad” is rendelkezésre áll.

Fiumei strand: Az egészen kicsi gyermekkel érkezők kedvelt helye a balatonboglári Fiumei utcában lévő fövenyes strand. A kőrakásokkal védett kis homokos öbölben a kicsik biztonságban élvezhetik a selymes, a partnál bokáig érő balatoni vizet. A gyönyörű pázsitba ágyazva homokozó, hinta, mászóka, sportpálya, a vízben pedig labdajátékokhoz alkalmas kapuk várják a strandolókat.

Sziget strand: Balatonboglár második legnépszerűbb strandja a Sziget strand. A nádastól körülvett egykori vízkivételi hely a „sziget” ma már a horgászok, és a gyermekek kedvence. A strandon játszótér, büfé, és vízibicikli-kölcsönző is várja a vendégeket.

További információ: https://www.balatonboglar.hu/turizmus/strandok